Paprika

Paprika

Paprika (Capsicum annuum) je zelenjava, ki se zaradi svojih številnih koristnih lastnosti pogosto znajde na naših krožnikih. Vzgojena doma pa je še toliko boljša in polnega okusa.

Najdemo jo v številnih barvnih odtenkih, velikostih in oblikah.

 

VRSTE

  • Jumbo paprika Aurelio

To je vrsta s posebej velikimi plodovi z debelimi stenami. Ta italijanska paprika podolgovate in oglate oblike ima aromatičen in sladek okus. Je zelene do rdeče barve, zanjo pa je značilno, da se pobira in poje, tik preden popolnoma dozori. Cepljenje omogoča zaščito pred boleznimi, ki nastajajo v tleh, in omogoča bogat pridelek.

  • Jumbo paprika Maribel

Je zelo velika, sladka blok paprika. V dokončni zrelosti se rumeno obarva. Cepljenje omogoča zaščito pred boleznimi, ki nastajajo v tleh, in omogoča bogat pridelek.

  • Jumbo feferoni Orias

Ta vrsta ima nenavadno velike plodove z debelimi stenami. Je pekoča in primerna za začinjanje pekočih jedi. Plodovi so od zelene do rdeče barve. Nabiramo lahko tako zelene kot ognjeno rdeče. Cepljenje omogoča zaščito pred boleznimi, ki nastajajo v tleh, in bogat pridelek.